Kaburimaki
er uramaki's storebror. Kaburi betyder 'ovenpå' det giver mening når man kigger på den. Kaburimaki er en af de mest populære ruller i danmark, nok på grund af dens flotte udseende.
Futomaki
er er en type sushi-rulle, der er større end de fleste andre ruller. Den består af tang på ydersiden, og fyld inden i. Futomaki er kendt for sin tykkelse og variation af smag og teksturer i hver bid.
Rispapirsruller
er lette og friske ruller hvor det sprøde tang er skiftet ud med et tyndt lag gennemsigtigt rispapir. Rispapirsruller er et sundt og let måltid, der passer perfekt som forret eller let frokost.
Uramaki
er en stor favorit i vesten, med ris på ydersiden af rullen og tang på indersiden (også kaldet inside-out). Rullen har en række forskelligt fyld og pyntes med enten sesamfrø eller rogn.
Bliv klogere på din sushi
Sushi er mere end bare mad - det er en kunstform
Hvad er Sushi?
Sushi er en traditionel japansk ret, som består af sushi-ris kombineret med forskellige ingredienser.
Den mest populære form for sushi er nigiri-sushi.
Vi deler sushi op i 4 kategorier:
Sashimi, nigiri, maki og rispapir
↓
Sashimi
Er rå fisk - typisk dyppet i soja - altid traditionelt spist med spisepinde.
Nigiri
Er et stykke fisk eller skaldyr presset oven på en ris'bolle'. Nigiri er som sagt den mest traditionelle form for sushi. Et stykke nigiri bør altid dyppes med fisken nedad, så risene ikke suger for meget sojasovs.
Maki:
Maki dækker over mere end bare én slags sushi. Maki-sushi er fisk, ris og andet fyld. Ordet maki kan have præfikser som te-, hosu-, ura- og kaburi-. Her kommer nogle af dem:
Hosomaki
er en lille rulle som kun indeholder én slags fyld, med tang på ydersiden.